POWER SOLUTIONS

1597
NETTOOMSÄTTNING, MSEK

223
EBITA, MSEK

14,0
EBITA-MARGINAL, %

Power Solutions utvecklar och säljer komponenter och lösningar för kraftförsörjning samt styrning och kontroll av rörelser eller energiflöden. Kunderna finns främst inom specialfordon, energi och elektronikindustri.

Verksamhet

Affärsområdets bolag arbetar ofta i kundens konstruktionsfas, och kan därför vara med och styra och optimera kundens slutprodukt. Merparten av kunderna är således OEM-företag, men kan även vara slutanvändare. Affärsområdet har utvecklat många egna starka varumärken, har betydande utvecklingskompetens samt egen nischproduktion. Bolagen har stor spetskompetens och ledande marknadspositioner i sina nischer. I affärsområdet återfinns ledande aktörer inom kundanpassade batterier, egenutvecklade reglage- och ergonomiprodukter samt kraftförsörjningslösningar. Efterfrågan är särskilt beroende av marknadsutvecklingen för specialfordon, energi- och elektronikindustrin. 

Utveckling 2018/2019

Sammantaget var efterfrågan stabil under året. Det största segmentet, specialfordon, hade en hög efterfrågan med ökande försäljning av reglage- och ergonomiprodukter. Bolagens strävan att ytterligare positionera sig inom ny batteriteknologi gav positiv effekt. Affärsläget för kraftförsörjningslösningar inom kundsegment som telekom och vindkraft utvecklades bra. 

Utsikter framöver

Den snabba teknikutvecklingen i kombination med nya myndighetskrav och inte minst den växande trenden med elektrifiering i samhället fortsätter att driva efterfrågan på tekniskt kunniga aktörer som kan bidra i produkternas konstruktionsfas. Även behoven av moderna specialfordon såsom gaffeltruckar, gruvmaskiner och skogsmaskiner ökar, och många av dessa utnyttjar Power Solutions systemlösningar och produkter.

Denna webbplats använder cookies

Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.